THE SMART TRICK OF KüLTüR MANTAR TOHUMU THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of kültür mantar tohumu That No One is Discussing

The smart Trick of kültür mantar tohumu That No One is Discussing

Blog Article

Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Yenebilir mantarlar arasında yer alsa da elbette onu güvenilir yerlerden temin etmek ve asla pişirmeden yememek gerekiyor. Peki

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çok verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

Your browser isn’t supported any more. Update it to find the ideal YouTube expertise and our hottest characteristics. Learn more

Bu sayfadaki bilgileri kullanarak mantar toplamayın. Zehirli ve yenilebilen mantarları birbirinden ayırt etmek bazen çok zor olduğundan yabani mantarlar sadece uzmanlar tarafından toplanmalıdır.

Kompostun doğru hazırlanması: Kompostun besin değeri ve nem oranı mantar verimini doğrudan etkiler.

· İzmir sarmaşığı tohumları genellikle ilkbahar veya sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde toprak sıcaklığı uygun olacaktır.

Ağaç gövdelerinin daha çok yaralı kısımlarında ve budaklarında yetişir. Ağırlıklı olarak kavak ağaçlarında yetişmesi nedeniyle kavak mantarı adını almıştır.

Mantar yetiştiriciliği Mantar yetiştiriciliği Mantar sıcaklık ve nem miktarı kontrol altında tutulabilen,…

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Kuzu göbeği faydaları itibari ile tam bir şifa kaynağı olarak görülmektedir. Vitamin eksikliğinden tutun da kan şekerinin dengelenmesine kadar geniş bir etki alanı vardır.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

İstiridye mantarının tadına varmanız, onun klasik kültür mantarından ne kadar farklı olduğunu keşfedebilmeniz için more info ilk tarifimizi olabildiğince sade bırakıyor, biraz sarımsak, biraz da baharatla onu lezzetli bir şekilde pişiriyoruz. Kısa sürede hazır oluyor: İstiridye mantar sote tarifi

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık 15 ila 20 santigrat dereceler arası.

Report this page